RAIJAOlen koulutettu hevosenhoitaja ja hevosharrastepalvelujen tuottaja (harrasteohjaaja) sekä hevosavusteisen toiminnan ja hevosavusteisen oppimisen ohjaaja ja coach. Olen Centered Riding-ohjaaja (Level I) ja Coaching with Connection (CwC)-opettaja sekä Hevostaito-osaaja (Hevostaitoakatemia) ja O.T.E.-hevoshieroja (perus- ja syventävä kurssi käytynä).

Koska olen utelias ja innokas oppimaan uutta, olen osallistunut aktiivisesti erilaisiin koulutuksiin ja kursseihin, mm.
- omatoiminen hevosen hieronta / Hevoshieronta.net
- maastakäsin väistöt 1 ja 2, puomikurssi / Laura Koskenmäki
- ohjasajokurssi / Iiris Sipi
- irtokäsittely / Iiris Miettinen
- Green Care perusteet / Karelia AMK
- suureläinpelastuskurssi / Vesa Nurminen

Energiahoidon, kommunikoinnin kursseja mm.
- SFT-energiahoitaja
- Reiki Mestari / Ikivalkea Sari Leinonen
- Intuitiivinen näkeminen, kanavointi, chakra healing, Tarot / Mervi Bergström
- eläinkommunikointi ja Mestarikurssi / Katariina Alongi ja Animals Talk / Maiccu Kostainen
- mindfulneskoulutuksia mm. mindfulness hevosen kanssa

Haluan työskennellä hevosystävällisesti ja turvallisesti sellaisen hevosen kanssa, joka lähtee mielellään kanssani hevosentuoksuisiin hetkiin. Tämä vaatii asettumista hevosen "taajuudelle", tähän hetkeen ja tunnetilaan. Jollekin hevoselle se tunnetila voi olla ilo, toiselle rauha. Vaikka toimin hevosen kanssa ystävällisesti, tarvitaan joskus myös (napakkaakin) rajojen asettamista, mikä tekee hetkistä mielenkiintoisia. On hyvä opiskella monenlaisia työtapoja ja valita niistä sitten itselleen sopivat ja mieluisimmat.

Minulle on tärkeää hevosen hyvinvointi, että hevonen elää hevosen lajityypillistä elämää kavereidensa kanssa, ulkoillen suurimman osan aikaa. Tärkeää on myös se, että hevonen voi ainakin välillä päättää omista asioistaan - vaikkapa satulasta tai kävelyreitistä. Hyvinvointiin kuuluu myös säännöllinen kengitys, säännölliset lääkärinkäynnit rokotuksineen ja hammashoitoineen (ja myös tarvittaessa), loisten häätö ja hevosen silmien lempeä katse. Hevoset kun ovat enkeleitä ilman siipiä!


webmastering Sanna Laine