PALVELUT JA HINNATRatsastuksessa käytetään istuntapainotteisia Centered Riding ja Coaching with Connection-opetusmenetelmiä, jotka perustuvat biomekaniikkaan, ihmisen ja hevosen anatomian tuntemiseen ja mielikuviin. Tämä on hevoselle lempeä tapa ratsastaa varsinkin, kun käytössämme on kuolaimettomat suitset, joissa hevosen suuhun ei laiteta mitään. Ratsastajalle opetetaan oman kehon käyttöä biomekaanisesti niin, että hevosta häiritään mahdollisimman vähän ja että hevonen toimii hyvin pienin istunnallisin avuin. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla, opetus tapahtuu oman tason mukaisesti. Maastossa ratsastetaan tallin lähiympäristössä ja kotipellolla.

Ratsastusta järjestetään vähintään kahdelle henkilölle sovitusti. Ota oma taluttaja mukaan tarvittaessa.

Varustaudu kannallisilla kengillä - kumisaappaat ja talvella Kuomat sopivat hyvin -, kiristämättömät housut sekä käsineet - nahkahanskat ja talvella rukkaset. Tallilta saa lainaksi kypärän ja halutessa turvaliivin. Ota mukaan oma juomapullo.

Hinta: 35€/60 min 25€/30 min Yksityistunti 60€/45 min

Hevosen ohjattu hoito
Hevosen hoitoa ja harjausta turvallisesti ohjaajan kanssa.

Hinta: 30€/30 min

Maastakäsittely
Opetellaan, minkälainen eläin hevonen on, miten sitä käsitellään turvallisesti ja hevosen koulutuksen perusperiaatteet. Käydään läpi hoitotilanteet sekä minkälaista käytöstä hevoselta edellytetään ihmisen kanssa, irtotyöskentely, sen eleet ja ilmeet, terveys ja sairauksien sekä haavojen hoito, ruokinnan perusteet ja varustehuolto. Jos olet SRL:n jäsen, voit suorittaa hoitomerkkejä.

Hinta: 40€/60 min

Maastaratsastus
Kävellään suitsitun hevosen vierellä lavan kohdalla ohjat kädessä ja tehdään maastakäsin ratsastuksellisia tehtäviä: ympyrän ratsastus, suora ura, väistöt mm. Ratsastuksen tekniikkaa voi opetella ensin maasta ja sitten siirtää ratsastukseen tai vain harrastaa hevosen kanssa uudella tavalla.

Hinta: 40€/60 min

Ohjasajo
Kävellään ohjasajovarustellun hevosen vierellä suunnilleen satulavyön kohdalla tai hevosen takana 1-7m päässä pitkät ohjasajo-ohjat kädessä ja tehdään ratsastuksellisia asioita, ympyrät, kahdeksikot, väistöt, avot mm. Tässä korostuu oman kehon käyttö ja pitkien ohjien hallinta.

Hinta: 40€/60 min

Kärryajelu
Valjastuksen opettelua ja koppakärryillä ajelua talliympäristössä tai lähitienoilla.

Hinta: 40€/60 min

Hevosavusteinen sosiaalipedagoginen tunti
Tunti sisältää toivomuksien mukaan hevosen hoitoa, talutusta tai mahdollisuuksien mukaan ratsastusta sekä tallitöitä - karsinan tai ulkotarhan siivousta, varustehuoltoa sekä ruoka- ja vesihuoltoa.

Hinta: 50€/60 min

Rauhoitu hevosen kanssa
Rauhallista hengailua yhden hevosystävän seurassa tai hevoslaumassa. Ei suorittamista, ei ratsastusta.

Hinta: 40€/60 min

Karsinapaikka
Yksilöllistä, ammattimaista ja ammattitaitoista täysihoitoa rauhallisella tallilla. Hevoset tarhaavat laumassa ulkoillen mahdollisimman paljon ja ne loimitetaan sään mukaan. Heinät annetaan vähintään neljä kertaa päivässä ja kesäisin on käytössä kotipeltolaidun. Vesihuolto ulos myös talvella.

Hinta 450€/kk

Lyhytaikainen karsinapaikka 80€/vrk
Laidunpaikka, sisältää tallin ja ratsastuskentän käytön, ei karsinaa 250€/kk
Ratsastuskentän vuokra tallin ulkopuolisille esim. valmennuksissa 10€/kerta
Ratsastuskentän vuokra vain omaan käyttöön 30€/kerta


Eläinkommunikointi
Tarkemmat tiedot omalla välilehdellään.

Hinta 30€/kpl

Reikihoito eläimelle tai ihmiselle
Tarkemmat tiedot omalla välilehdellään.

Hinta 80€/90 min

Varaa aikasi Raijalta p. 0407288779 tai viestein, sähköpostilla. Otathan huomioon ratsastusta varatessasi, että hevosten painorajat ovat 80 kg ja 90 kg.

Tunnit maksetaan etukäteen Millihaan tilille FI46 4730 0010 4001 65, laita viestiin oma nimesi ja tunnin aihe, esim. Ratsastus Raija Ratsastaja. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kaikki heppailijat (myös satunnaisesti Millihaassa käyvät), avustajat ja talkooväki ovat vakuutetut Suomen Ratsastajainliiton toimesta. Millihaassa vakituisesti ratsastavien tulee hankkia Green Card tai kuulua ratsastusseuraan. Kysy Raijalta lisää tai käy katsomassa ratsastus.fi.

Peruutukset tulee tehdä edellisenä iltana tai samana päivänä ennen klo 12. Peruuttamattomasta tai liian myöhään perutusta ajasta peritään täysi hinta.

Millihaka noudattaa Green Care-periaatteita, joita ovat osallistuminen, yhteisöllisyys ja tavoitteellinen toiminta. Hyväksyvä läsnäolo ja turvallisuus kuuluvat tärkeänä osana kaikkeen toimintaan.webmastering Sanna Laine